Hjemmelaget burger med Opphøgde Potteter Grillkrydder

15. mars 2019

Hva med å lage en smaksrik hamburger med fargerikt tilbehør til?

Digg helgekos som passer perfekt til både venne- og familiemiddagen.

Dette trenger du:

4 porsjoner

1 pk HOFF Opphøgde Potteter Grillkrydder
400g g kvernet oksekjøtt eller karbonadedeig
Salt og pepper
4 tykke skiver cheddarost
1 avokado
2 tomater
4 burgerbrød
4 salatblader

Rømmedressing
3 dl lettrømme
2 ss majones
1 ss dijonsennep
2 hvitløkfedd, most
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts sukker
1 ss hvitvinseddik
1 bunt gressløk

Syltet rødløk (kan også bruke rå, skivet rødløk)
2 rødløk
1 ts hele pepperkorn
2 laurbærblad
0,5 ts salt
0,5 lime, saften
2 dl eplesidereddik
2 ss sukker

Slik gjør du:

1. Syltet rødløk: Finsnitt rødløk. Ha over i en bolle med pepperkorn, laurbærblad, salt og limejuice.

2. Kok opp eplesidereddik med sukker, rør til sukkeret er oppløst. Hell over løken og la stå til helt avkjølt, ca. 15 minutter. Oppbevar gjerne kaldt i kjøleskapet.

3. Rømmedressing: Mos hvitløk godt, hakk gressløken fint og bland med resten av ingrediensene.

4. Kna kjøttdeigen med salt og pepper til den blir seig. Del i fire, og form til burgere. Stek eller grill på høy varme til de er godt brunet på begge sider og har oppnådd ønsket kjernetemperatur.

5. Sett pannen til side, legg ost på burgeren og la ligge under lokk i noen minutter til osten har smeltet.

6. Forvarm ovnen til 210 °C varmluft(eller 220 °C over- og undervarme). Fordel Opphøgde Potteter utover i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i 9 minutter til de er sprø og gylne. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så ta gjerne en smaksprøve underveis.

7. Skrell og del avokadoen i skiver, del tomatene i skiver og fyll hamburgerbrødene med salat, tomat, avokado, burger og rømmedressing. Server Opphøgde Potteter til med ekstra rømmedressing som dipp.