Meksikanske overlessa Sprø Kubber

5. mars 2019

Hva med å erstatte den klassiske fredagstacoen med Sprø Kubber?

Kombiner Sprø Kubber med ditt favoritt tacotilbehør – og vips så har du en ny vri på tacofredagen!

Du trenger:

2-4 porsjoner

1 pk HOFF Opphøgde Potteter Sprø Kubber
400 g kjøttdeig
1 ss nøytral olje
1-2 ss tacokrydder
1 liten boks mais
2 dl revet ost
4-6 ss salsa
1 rød chili
Frisk koriander

Guacamole
1 tomat
1 vårløk
2 avokado
1 lime
Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 210 °C varmluft (eller 220°C over- og undervarme). Fordel de Sprø Kubbene utover i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i 12-14 minutter til de er sprø og gylne. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så ta gjerne en smaksprøve underveis.

2. Stek kjøttdeigen i en varm panne med olje mens du hakker det i biter. Krydre med tacokrydder og stek videre til så vidt gjennomstekt.

3. Del tomaten i to og skrap ut innmaten. Del innmaten i små biter og finsnitt vårløk. Mos avokado med limesaft, og vend inn tomatbiter og finsnittet vårløk. Smak til med salt og pepper.

4. Legg stekte Sprø Kubber over i en mindre ildfast form (ca. 15 × 25 cm) og fordel tacokjøttet over. Tøm ut vannet i maisboksen og dryss over mais og revet ost. Stek videre i ovnen i 5-8 minutter eller til osten er smeltet.

5. Finhakk chili og koriander. Server Sprø Kubber med salsa, guacamole, chili, koriander og noen limebåter.

Taco sprø kubber